Last van brandend maagzuur? ZO kom je er het beste vanaf (zonder Rennie!).

Brandend maagzuur kan erg vervelend zijn. De een heeft er af en toe een keertje last van, de ander heeft er letterlijk chronisch last van.. Vreselijk om mee te maken natuurlijk. Hou je in eerste instantie sowieso aan een goed en gezond dieet, slaap voldoende en vermijd stress.

brandend-maagzuur

Steeds meer mensen hebben last van deze spijsverteringsstoornis oftewel brandend maagzuur. Deze symptomen komen vooral opzetten na het eten of drinken. Wij leggen nu in het kort even uit wat brandend maagzuur precies is.

Brandend maagzuur wordt in de medische wereld ook wel reflux genoemd. Dit betekent ‘terugvloeien’. De spijsvertering moet goed verlopen en daarom maakt het lichaam dus gebruik van verschillende spieren en maagsappen. Tijdens dit proces wordt de maag gesloten, hierdoor wordt voorkomen dat sappen die niet in de maag horen daar ook niet terecht komen. Maar als jij last hebt van brandend maagzuur dan sluit jouw maag niet op de juiste manier. Deze sappen komen dus wel terecht in jouw slokdarm en dit veroorzaakt enorm veel last en problemen.

Om weer even terug te komen op brandend maagzuur… In het geval iemand meerdere keren per week of maand last heeft van brandend maagzuur, dan heeft deze persoon last van een aandoening die refluxziekte genoemd wordt.

Op de volgende pagina hebben wij op een rij gezet hoe jij op een natuurlijke manier brandend maagzuur kan tegengaan!

Reacties