Last van de overgang? DEZE voedingsmiddelen kunnen je wellicht helpen!

Uit een metastudie van de Erasmus Mc, waarin meer dan zesduizend vrouwen zijn onderzocht is iets heel speciaals gebleken.
Soja, bonen en pinda’s bevatten namelijk bepaalde oestrogenen die als effect hebben dat het aantal overgangsklachten wordt verminderd.

Als je vaak deze voedingsmiddelen eet, kan dit ervoor zorgen dat je wel één opvlieger per dag minder krijgt.

Volgens onderzoeker Trudy Voortman zijn al veel studies gedaan naar plantaardige therapieën. “Helaas is de kwaliteit van de meeste studies niet zo hoog, omdat er bijvoorbeeld sprake was van een kleine steekproef. Als we alle resultaten van deze studies naast elkaar leggen, dan blijkt daaruit dat vrouwen die supplementen slikken waarin 10 tot 100 mg isoflavonen of fyto-oestrogenen zitten, ongeveer één opvlieger minder hebben per dag dan vrouwen die een placebo slikten.”

Het zorgt helaas niet voor een verandering van nachtelijk zweten. Voortman zegt wel dat het belangrijk is dat vrouwen een arts raadplegen als ze deze producten willen innemen, vooral als ze andere medicijnen gebruiken. Uit eerder onderzoek blijkt dat ruim de helft van de vrouwen op middelbare leeftijd last heeft van nachtelijk zweten of opvliegers tijdens de overgang.

Bron: Nu.nl

Reacties