Last van spinnen, muizen en andere ongewenste plagen? Koop een muntplant!

Munt heeft zeker zijn naam niet alleen voor zijn geweldige geur, maar ook voor al zijn geweldige huishoudelijke voordelen. Door een paar pepermuntplanten rondom en in je huis te hebben, kun je vervelende ongedierten die binnensluipen tegengaan, maar ook voor een heerlijke geur. Een bijkomend pluspunt is hoe gemakkelijk het is om voor deze plant te zorgen, ongeacht of je hem binnen of buiten kweekt.

Munt komt hoofdzakelijk in twee populaire variëteiten – zwart of wit. Zwarte munt heeft donkerdere bladeren en neigt naar een sterkere geur, terwijl witte munt lichter is, zowel in kleur als aroma. Ongeacht het type dat je kiest, zorg ervoor dat je jouw munt voldoende water en afvoer geeft. Deze thuis-helpers genieten ook van gedeeltelijk tot volledig zonlicht, dus wees niet bang om je munt wat extra zonneschijn te geven!

Nu je weet hoe je voor je munt moet zorgen, laten we meteen kijken hoe het voor je huis zal zorgen

1. Natuurlijke plagen bestrijden

Muntplanten zijn een perfecte manier om al het ongedierte dat je haat weg te houden zonder schadelijke chemicaliën te gebruiken. Zoals eerder vermeld, kan het houden van een paar ingemaakte muntjes knaagdieren en andere wezens, zoals vliegen en mieren, op afstand houden.

Pro-tip: maak een water- en essentiële pepermuntolie-spray om andere wezens buiten de gewenste plaatsen te houden. We raden aan 9 delen water en 1 deel olie te gebruiken.

Ga naar de volgende pagina om nog meer voordelen (wist je dat het ook bij je huisdieren kan helpen?)

2. Houd je huisdieren vlooien vrij

Koop een paar takjes pepermunt en plaats het in een zak of kussen (iets waar je huisdier niet in bijt) en stop het onder of naast hun mandje. Pepermunt kan daadwerkelijk bepaalde vlooien en andere insecten afstoten die misschien op je trouwe viervoeter zouden zitten.

Probeer deze oude huishoudtip om je huisdieren vrij van vlooien te houden!

3. Jij en jouw huis gezond houden

Munt heeft verrassend veel medicinale voordelen, waardoor het een van de meest nuttige planten is voor niet alleen je huis, maar ook voor je gezondheid. Als je maag overstuur is, probeer dan wat kruidenpepermuntthee te drinken! Voor degenen onder jou die lijden aan verstopte sinussen, kook water en verse muntblaadjes samen – deze muntachtige stoom kan helpen om je congestie te verminderen.

Reacties