Last van zweetvoeten in de zomer? Deze natuurlijke middeltjes helpen hier tegen!

In de zomer hebben we helaas wat vaker last van zweetvoeten. Ze kunnen ontstaan door verschillende redenen, maar de meest voorkomende reden zijn vaak slechte voethygiëne waardoor veel bacteriën zich vermenigvuldigen. Ook kan het zijn dat je verkeerde schoenen of sokken draagt. Polyester en nylon zijn bijvoorbeeld niet aan te raden als je last hebt van zweetvoeten.

Zweetvoeten zijn natuurlijk niet heel fijn en kunnen zelfs een beetje beschamend zijn. Wij van ViralFood hebben een paar geweldige tips voor jou.

Zwarte thee
Kook water met vijf theezakjes voor vijftien minuten. Laat het water afkoelen totdat het lauw is en dompel je voeten er dan in. Droog je voeten goed af en breng daarna voetpoeder aan op je voeten.

Listerine
Neem een half kopje listerine en een half kopje azijn en doe dit in een teiltje. Voeg een heel kopje warm water toen en meng dit heel goed. Laat je voeten een kwartiertje in dit mengsel rusten.

Vanillesuiker
Om te voorkomen dat je schoenen naar je zweetvoeten ruiken stop je in elke schoen 1 zakje vanillesuiker! Laat dit één dagje staan en je schoenen ruiken weer heerlijk.

Ga jij deze tips ook proberen? Laat het ons weten.

Reacties