Let goed op: deze zes voedingsmiddelen lokken hoofdpijn uit

Wie wel eens hoofdpijn heeft gehad weet dat het getriggerd kan worden door bepaalde voedingsmiddelen. En dan bedoelen we natuurlijk niet de bonzende hoofdpijn die je voelt op de ochtend nadat je een avondje door hebt gezakt met iets te veel glazen wijn.

Deze voedingsmiddelen zijn funest voor je hoofdpijn.

Hoofdpijn

Op de hele wereld heeft de helft van de mensen in het afgelopen jaar wel een keer hoofdpijn gehad. Weer een deel van deze mensen heeft een aantal keren per dag -of soms zelfs iedere dag- last van een bonzende, stekende of doffe pijn in zijn of haar hoofd. Vaak heeft de hoofdpijn een lichamelijke of geestelijke oorzaak, maar in andere gevallen ligt het ook aan het dieet. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat ook bepaalde voedingsmiddelen pijn in het hoofd kunnen veroorzaken. Dit zijn de slechtste voedingsmiddelen voor hoofdpijn:

1. Alcohol

Misschien een inkoppertje, maar alcohol gaat niet bepaald samen met een fris hoofd. Iedereen die te diep in het glaasje heeft gekeken kan last krijgen van een kater en de bijbehorende doffe pijn, maar mensen die lijden aan migraine kunnen al pijn krijgen wanneer zij 1 glaasje alcohol drinken.

2. Koffie

En dan hebben we het óf over een te veel aan koffie, of juist een gebrek aan cafeïne. Drink je iedere ochtend op standaardtijden een bakje koffie of twee, dan krijg je geheid koppijn als je deze ochtendkoffies een keer overslaat. Maar, hoofdpijn kan ook ontstaan door een teveel aan cafeïne (meer dan 540 milligram per dag). Om dit te voorkomen moet je je beperken tot 4 kopjes per dag.

Benieuwd naar de vier andere voedingsmiddelen die hoofdpijn uitlokken? Kijk dan op de volgende pagina!

Reacties