Lezerservaring: 4 dingen die ik had willen weten voordat ik begon met koolhydraatarm eten

Beginnen met een nieuw eetpatroon, kan heel uitdagend en zelfs een beetje intimiderend zijn als je er nog niet zoveel vanaf weet. Ik ben gaandeweg achter een hoop informatie gekomen die ik graag had geweten voordat ik begon met deze nieuwe leefstijl (want dat is het). Ik deel deze dingen graag met je, zodat je niet in dezelfde valkuilen stapt als ik deed.

Zo begin je gelijk met de juiste informatie.

Weegschalen liegen

Bij een koolhydraatarm dieet kun je beter niet elke dag op de weegschaal gaan staan. Waar je de ene dag nog 200 gram was afgevallen, kan dat de volgende dag er al weer bij zitten. Althans, dat vertelt de weegschaal je. In werkelijkheid is dat puur de vertering en hoeveel vocht je vasthoudt. Je kunt beter foto’s maken elke maand. Je gaat zoveel veranderingen zien. Je lijf verandert zonder dat de weegschaal je echt veel vertelt. Wat je ziet en hoe je je voelt is vele malen belangrijker.

Wc klachten

Je lichaam zal zich moeten aanpassen. Je gaat je voeding namelijk volledig omgooien. Dat is niet makkelijk voor een lichaam. Sorry voor het niet zo smakelijke onderwerp, maar je lichaam zal in het begin last hebben met de ontlasting. Van diarree tot obstipatie. Het kan allemaal voorkomen. Deze effecten duren niet heel lang, dus maak je hier vooral geen zorgen over.

Het wordt makkelijker

In het begin is het zaak om alles goed bij te houden. Je zult goed op moeten letten in de supermarkt dat de dingen die je koopt ook daadwerkelijk koolhydraatarm zijn. Dit is heel erg wennen in het begin, maar wordt steeds iets makkelijker. Op den duur gaat het zelfs bijna vanzelf! Verlies de hoop dus vooral niet.

Resultaten gaan snel in het begin

In het begin zul je zien dat je gigantisch snel afvalt, maar dit is maar voor even. De resultaten zullen daarna iets minder snel gaan en daar zul je even aan moeten wennen. Je lichaam blijft echter wel in beweging, dus heb vooral even geduld en luister goed naar je lijf.

Wil je er wel mee beginnen? Probeer dan Deze koolhydraatarme bloemkool-kaasovenschotel

Reacties