LIFEHACKING: Zo ontdooi je de vriezer in slechts 10 minuten!

Vooral in de zomer kun je last hebben van heel veel ijs in je vriezer. Je kan dan bijna niet meer zien waar precies je vis of vlees is omdat het compleet onder het ijs zit. Dit komt doordat watermoleculen in de lucht vastvriezen aan de koude elementen van je diepvriezer. Met het mooie weer in de zomer is er natuurlijk sprake van warmere lucht en daardoor zitten er meer watermoleculen in.

ontdooien

Heb jij altijd een enorme hekel aan het ontdooien van je viezer omdat je dan alles zo snel mogelijk moet opeten omdat het anders niet meer goed is? Wij van ViralFood hebben een manier voor jou gevonden waarbij dat helemaal niet hoeft. Als je namelijk een koeltas met koelelementen hebt, kunnen je voedingsmiddelen daar mooi even in. Lees snel hoe je verder te werk gaat nadat je de vriezer hebt uitgezet en alles hebt leeggehaald!

1. Vul een plantenspuit met heet water en voeg er een beetje allesreiniger aan toe.
2. Leg een handdoekje in het vriesvak en spuit op het aangekoekte ijs.
3. Haal het loslatende ijs eraf met een spatel. Gebruik hiervoor nooit iets scherps (zoals een mes). Als je uitschiet kan je namelijk dwars door de koelelementen in de wanden prikken.
4. Neem het overtollige water af met een doekje en zet vervolgens je vriezer weer aan en vul het met je producten.

Best makkelijk toch? Ken jij een andere manier? Laat het ViralFood weten!

Bron: Lifehacking.nl

Reacties