Makkelijk & simpel: romige pasta met prei en zalm!

Pasta is een van de gerechten die we zo een paar dagen achter elkaar kunnen eten. Voornamelijk omdat je dit gerecht op zoveel verschillende manieren kunt maken. De ene keer kiezen we voor een volkoren pasta met een groentesaus en een andere keer eten we toch liever een witte pasta met een romige saus. Zo maakten we laatst deze romige pasta met prei en zalm.

Ingrediënten
1 eetlepel boter
1 grote prei
Zout en cayennepeper naar smaak
140 milliliter witte wijn
Sap van een halve citroen
220 gram crème fraîche
Theelepel dijon mosterd
Verse dille naar smaak
170 gram wilde zalm
200 gram ongekookte pasta
Verse kruiden naar smaak

Hoe maak je de romige pasta met prei en zalm?

Bereid de pasta volgens de verpakking.
Was de prei grondig en snijd deze in ringen.
Verhit een klontje boter in een pan op een middelhoog vuur.
Voeg de prei toe en bak de prei zacht.
Schenk witte wijn bij de prei en voeg een beetje citroensap toe.
Laat het grootste gedeelte van de wijn verdampen.
Voeg de crème fraîche toe en roer de prei erdoorheen. Niet zo’n groot fan van crème fraîche? Je kunt ook 100 gram crème fraîche gebruiken en 120 milliliter slagroom.
Voeg een beetje cayennepeper, een theelepel Dijon mosterd en wat verse dille toe. Roer tot een geheel. Draai het vuur laag.
Snijd de wilde zalm in stukken en doe de wilde zalm in de saus.
Roer de zalm door de saus. Draai het vuur laag zodra de zalm uit elkaar valt. Dan is deze gaar.
Breng de saus op smaak met verse kruiden naar smaak, denk aan peterselie, koriander, tijm en/of extra dille.
Roer de pasta door de saus en het is tijd om te serveren!

Reacties