Maroeska van ‘Heel Holland Bakt’ reageert op ophef rond deelname

Nooit eerder was er zoveel kritiek op een deelnemer van Heel Holland Bakt als dit seizoen. Vanaf de eerste uitzending zijn de trouwe kijkers van het bakprogramma al ontevreden over de deelname van Maroeska. Zij heeft volgens veel mensen al te veel bakervaring. De kandidaat bracht ooit een kookboek uit en had haar eigen cateringbedrijf en kan zich volgens kijkers daarom geen amateur meer noemen. Vooral in de aflevering van afgelopen zondag, waarin hartige gerechten centraal staan, werd goed duidelijk dat Maroeska de fijne kneepjes van het kookvak bovengemiddeld goed beheerst. Wat vindt ze zelf van alle kritiek?

Is de bakster volgens jou een professional of een amateur?

Cateringbedrijf

De Heel Holland Bakt-deelnemer krijgt naar eigen zeggen maar weinig mee van alle ophef. ”Ik trek me er niet zoveel van aan, ik kijk er nauwelijks naar”, laat Maroeska in een interview met RTL Boulevard weten. Ooit had ze inderdaad een eigen cateringbedrijf, vertelt ze. ”Toen ik zo’n 10 jaar geleden bijna failliet was, heb ik om de eindjes aan elkaar te knopen zo’n 7 à 8 keer gecaterd.” Tegenwoordig kookt ze alleen nog een paar keer per jaar op verzoek, haar cateringbedrijf heeft ze niet meer nodig. Maroeska ziet zichzelf absoluut als hobbykok, zo liet ze eerder al weten.

Omroep Max

Omroep Max is ook van mening dat Maroeska geen professionele bakker is. ”De redactie hanteert dit seizoen hetzelfde criterium als eerdere seizoenen, namelijk dat een kandidaat geen bakkersopleiding heeft gevolgd”, laat de omroep weten. ”Ze heeft leren bakken door het gewoon heel vaak te doen, net als de andere kandidaten.” Maroeska vertelt inderdaad geen bakkersopleiding te hebben gedaan. Ze is opgeleid als ontwerpster en verdient daar haar geld mee.

Reacties