Mega verkouden? Dit ontbijtje en deze lunch helpen je er sneller vanaf!

Als de temperaturen weer naar beneden gaan, lijkt het wel of iedereen verkouden wordt. Misschien ben je wel al een aantal dagen aan het hoesten en snotteren… Gelukkig hebben wij wat tips voor jou waarbij je zo snel mogelijk van je verkoudheid af bent. Eigenlijk hoef je alleen je eetschema een beetje aan te passen en dan zal je al snel merken wat een groot effect dit heeft.

verk

Ontbijt
Een grote bak koffie met een croissantje is natuurlijk heerlijk, maar bevat niet de proteïnen die jij zo hard nodig hebt.
Kies voor een ontbijt met eieren en een kopje thee. Eieren zitten volle proteïnen, wat betekent dat ze alle essentiële aminozuren bevatten. Uit onderzoek is gebleken dat deze helpen bij het vechten tegen een infectie. Zo’n heerlijke warme kop thee heeft een verachtend effect.

Lunch
Het is belangrijk om goed te lunchen. Neem een gezond salade met kikkererwten en pompoenpitten. Deze bevatten namelijk zink, een voedingsstof die je lichaam helpt te reageren tegen infecties en ontstekingen.

Vlierbessensiroop
Vlierbessen geven je immuunsysteem een grote boost. Als je drie keer per dag 2 eetlepels van deze siroop neemt, zal de duur van je verkoudheid afnemen. Daarnaast kan het een verkoudheid ook voorkomen. Koop dus snel een flesje als je een verkoudheid voelt opkomen.

Water drinken
Natuurlijk weten we dat veel water drinken belangrijk is. Toch moet je er extra op letten als je verkouden bent. Het probleem is dan namelijk dat je sneller uitgedroogd raakt en daarnaast helpt water drinken ook om het slijm in je neus en keel te verminderen.

Reacties