Met deze gekke truc maak je in één keer veel gekookte eieren zonder ze te koken!

Huh!? Zo maak je gekookte eieren zonder te koken
Eet jij ook graag regelmatig gekookte eieren? Een eitje bij het ontbijt of bij de lunch, heerlijk! Eieren zitten boordevol proteïne (nogal wiedes, dit stofje dat onze spieropbouw bevordert wordt ook vaak eiwit genoemd!) en geven ons veel energie. Maak jij geregeld veel gekookte eieren tegelijk, bijvoorbeeld omdat je aan foodpreppen doet of omdat je een feestje hebt? Dan is deze tip voor jou!

Zo doe je het:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Leg de eieren in een muffinvorm, zodat ze allemaal in een individueel bakje liggen.
Plaats de muffinschaal in de voorverwarmde oven en ‘bak’ ze 30 minuten.
Haal na 30 minuten de eieren uit de oven en leg ze meteen in een schaal met koud water. Je hebt nu gekookte eieren zonder te koken!
Smaak
Je denkt misschien, zo smaken ze nooit hetzelfde als mijn vertrouwde gekookte eitje. Het klopt dat eieren uit de oven iets romiger smaken dan het gekookte ei waar je aan gewend bent. Wellicht vind je dit juist wel heel lekker! Dus de volgende keer dat je een grote eiersalade voor de hele familie maakt, probeer dan eens eieren in de oven te ‘koken’.

Bewaren
Je kunt gekookte eieren ongeveer één week in de koelkast bewaren. Zo heb je altijd een eitje bij de hand voor in de ochtend, op de boterham of gewoon zo, als snack.

Reacties