Met deze tip genezen je blauwe plekken veel sneller!

Jammer genoeg kan je ze niet voorkomen, maar wel sneller genezen!
Je zit er mee onder of je krijgt ze nooit: blauwe plekken. Sommige blauwe plekken verdwijnen na een paar dagen weer, terwijl andere als een kameleon van kleur veranderen voordat ze uiteindelijk verdwijnen.

De plekken zijn niet zo mooi, het is dus wel zo fijn om ze zo snel mogelijk kwijt te raken.
Hoe ontstaan blauwe plekken?
Blauwe plekken zijn het gevolg van een beschadiging aan het bloedvat. Deze beschadiging ontstaat vaak door een harde klap of stoot bij bijvoorbeeld een val. Bloedvaatjes kunnen kneuzen, waardoor er bloed uit lekt. Wanneer het lichaam dit bloed op gaat ruimen, ontstaan er een rode plek die uiteindelijk blauw, groen en geel kleurt. Vervolgens verdwijnt de plek. Iedereen heeft weleens last van blauwe plekken, maar mensen met een dunnere huid hebben er sneller last van. De bloedvaatjes zijn dan minder goed beschermd tegen een klap of stoot en dan zal er dus eerder bloed gelekt worden.

Genezen is makkelijker dan voorkomen
Het voorkomen van blauwe plekken is moeilijk, je hebt namelijk geen invloed op de dikte van je huid. Je kunt natuurlijk wel voorzichtiger zijn en proberen om minder vaak ergens tegenaan te lopen, maar de lelijke plekken zul je altijd wel hebben. heb je ook nog eens een dunne huid, dan heb je gewoon pech. Je kunt er gelukkig wel voor zorgen dat je plekken iets eerder verdwijnen en dit doe je door je huid goed te verzorgen. Dit kun je doen door de volgende tips op te volgen. Bekijk ze op de volgende pagina!

Tips
1. Laat de blauwe plek met rust
Door je blauwe plek met rust te laten, gaat deze als het goed is vanzelf weer weg. Je kunt je blauwe plek een handje helpen door het bloed terug te laten stromen naar het hart. Dit doe je door, als je bijvoorbeeld een blauwe plek op je been hebt, je been hoger te leggen.

2. Koelen!
Omdat een blauwe plek eigenlijk een kneuzing is, kun je deze het beste eventjes koelen met een icepack of wat ijsblokjes in een theedoek. Heb je dit allemaal niet in huis? Dan werkt een zak doperwtjes in een theedoek ook heel goed. Door te koelen zullen de bloedvaten samentrekken en zal het bloed minder snel stromen.

3. Verwarmen
Je zult het misschien niet verwachten, maar de dag erna is het goed om de plek te verwarmen. Ga eventjes in de zon zitten om ervoor te zorgen dat je bloedvaten uitzetten en de bloedsomloop gesimuleerd wordt.

4. Insmeren
Smeer de blauwe plek na deze stappen in met arnicazalf. Arnica verbetert de doorbloeding en ontstekingen en om zwellingen tegen te gaan. De plek zal hierdoor sneller herstellen. Je kunt de zalf verkrijgen bij de drogist en apotheek. Zorg er wel voor dat je de plek twee keer per dag insmeert.

Reacties