Met DEZE tip mislukt de allereerste pannenkoek nooit meer!

Wij houden van pannenkoeken. Het allerlekkerste is om ze zelf te bakken! Zo kun je ze extra dik en smeuïg maken en zelf bepalen hoe zoet je ze maakt. De kant-en klare van de supermarkt vallen namelijk heel vaak enorm tegen.

Bij veel thuisbakkers gaat de eerste pannenkoek linea recta de de prullenbak in, omdat er ‘ie er niet uitziet. 9 van de 10 keer is de eerste pannenkoek een zielig hoopje en is de twee pannenkoek pas iets waard. Is dat bij jou ook het geval? Vanaf nu niet meer, want wij hebben namelijk een handig truc om dit te voorkomen.

Volgens de kookwebsite 24Kitchen mislukt de eerste pannenkoek doordat de pan dan nog niet heet genoeg is. Dit kun je testen door een paar druppels water in de pan te laten vallen. Als de druppeltjes water verdampen is de pan nog niet heet genoeg. Wanneer dan wel? Dit is als het water in kleine druppels door de pan danst. Dan heeft de pan wel de goede temperatuur. En kan je lekker gaan bakken!

Reacties