Met deze truc zijn jouw aardappelen twee keer zo snel klaar!

Op deze manier kun je aardappelen koken in een handomdraai!

De meest gevarieerde en lekkerste maaltijd die we kunnen bedenken is toch wel aardappelen met vlees en een flinke portie groente! Jammer genoeg duurt het altijd erg lang om aardappelen te schillen te koken.

Gelukkig bestaat er een manier waarop je de kooktijd kunt verminderen!

We zijn natuurlijk allemaal gek op een gekookte pieper, maar vaak duurt het erg lang voordat ze gaar zijn. Wij zijn dan ook groot fan van efficiënt en snel, dus zijn we voor jou op zoek gegaan naar de beste en snelste manier om je aardappelen te koken! Nu blijkt dat de grootte van je pan erg veel uitmaakt voor de kooktijd van je aardappelen. Hoe groter de pan, hoe meer ze in aanraking komen met het hete water en hoe minder met elkaar.

Waterkoker

Je kunt de kooktijd ook verkorten met de helft door het water eerst in je waterkoker te koken en dit kokende water over de aardappels te gieten. Plaats de pan op het vuur en laat dit ongeveer vijf tot tien minuten gaar koken! Zorg er bij het vullen van de pan voor dat de aardappels ongeveer even groot zijn omdat ze anders op verschillende momenten gaar zijn. Grote aardappels zul je dus even doormidden moeten snijden.

Lees ook: Op deze manier is het schillen van Aardappels een EITJE! (VIDEO)

Reacties