Met DIT middeltje is een vies fornuis verleden tijd! Wat een ongelooflijk handige tip!

Schoonmaken is niet leuk, maar het moet wel gebeuren. Het kost veel werk en het hardnekkige vuil is er haast niet af te krijgen, daarom hebben wij hier de tip voor u om alles zo eenvoudig mogelijk schoon te maken.

Je tafel restaureren

Als je je tafel wilt restaureren is dit het ideale middeltje. Meng een half kopje azijn met een half kopje olijfolie. Dip een poetsdoek in dit mengsel en smeer je tafel in. Bijna alle krassen zullen verdwijnen!

Je kussen witter maken

Ook dit probleem is eenvoudig op te lossen. Mix één kopje gekruimeld vaatwasmiddel met een half kopje wasmiddel, een half kopje borax en 1 kopje met bleekmiddel. Als laatste voeg je hier heet water aan toe. Je kussen zal weer stralend wit worden!

Bekijk onze favoriete tips op de volgende pagina!


Je kasten schoonmaken

Meng één kopje plantaardige olie met twee eetlepels bakpoeder. Maak je kast dan schoon met dit middeltje en een tandenborstel.

Je douchekop schoonmaken

Kalkaanslag op de douchekop is een veelvoorkomend probleem. Met dit middeltje kun je hier voor goed afstand van nemen want het werkt geweldig! Het enige dat je nodig hebt is wat azijn. Doe een plastic zakje gevuld met azijn om de douchekop en wacht één uur. Daarna zal de aanslag volledig verdwenen zijn!

De strijkbout

Bedek je strijkplank met wat papier er strooi er wat zout op. Zet het strijkijzer aan en selecteer de maximale temperatuur. Belangrijk is dat de stoomfunctie uitgeschakeld is, anders zit er water in het ijzer. Wrijf het ijzer in het zout.

De kraankop van het bad

Neem wat watten en maak er kleine balletjes mee die ongeveer een centimeter in diameter zijn. Dompel ze in bleekmiddel, leg ze op de vorm en laat het ’s nachts staan. In de ochtend verwijder je eventuele resterende schimmel met een tandenborstel.

Het fornuis

Het vet van je fornuis is gemakkelijk te verwijderen met behulp van ammoniak. Stop het rooster in een plastic zak en voeg 2 of 3 eetlepels ammoniak toe. Laat dit zo 12 uur staan en spoel het daarna af met wat lauw water.

Zilver

Zilverwerk is ontzettend makkelijk te reinigen met kokend water, aluminiumfolie en zout. Stop je zilverwerk in een kom, voeg kokend water toe en sluit de kom door middel van de folie. Laat dit 30 minuten intrekken. Je sieraden zullen weer glimmen!

Banken


Veel van de vlekken die op je bank zitten zijn eenvoudig te verwijderen met een witte borstel en een beetje spiritus. Na het schoonmaken van de bank kun je wat bakpoeder toevoegen om de geur van spiritus te verwijderen.

DEEL deze handige tips met al je vrienden op Facebook!

Reacties