Met DIT natuurlijke middeltje voorkom je dat je hond een tekenbeet krijgt!

Zoals we allemaal merken hebben we deze week te maken met heerlijke temperaturen. We gaan met z’n allen naar buiten en genieten van de zon. Ook je hond vindt het heerlijk om rond te rennen in het bos of in een park. Helaas is dat nou net juist de plek waar ze tekenbeten kunnen oplopen.

Van 16 april tot 22 april vindt ‘Week van de Teek’ plaats. Overal wordt gewaarschuwd voor de teek en hoe je een verdachte tekenbeet kunt herkennen. Want het laatste wat je wilt is deze prachtige week eindigen met een tekenbeet. Wij hebben daarom dé ultieme tip voor jou.

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Als je met de hond het bos in gaat, kun je het beste een paar druppels tea tree olie in de nek van je hond druppelen (niet elke dag, maar kan meerdere malen per week). Ook kun je af en toe een paar druppels appelciderazijn aan de brokken of het water van je hond toevoegen om te voorkomen dat het een teek krijgt. Door de azijn wordt het bloed van je hond iets zuurder, en daar is een teek absoluut niet dol op.

Er moet natuurlijk wel bij worden gezegd dat dit absoluut geen garantie biedt, maar je het wel altijd kunt proberen. Controleer daarom aan het eind van de dag altijd of je hond teekvrij is.

Reacties