Moet je vriezer nodig worden ontdooid? Zo doe je dit!

Het schoonmaken van je vriezer is niet het makkelijkste klusje, maar dit moet wel af en toe gebeuren.

Als je dit lange tijd niet doet hoopt het ijs zich op en in het ergste geval krijg je het deurtje zelfs niet meer open of dicht. Hoe doe je dit nou heel makkelijk ? Bekijk het hieronder!

1. Ontdooien
Wanneer je vriezer is dichtgegroeid met een dikke laag ijs is het van belang dat je deze verwijdert. In plaats van een hamer en bijtel te pakken kan je het ijs ook rustig laten smelten. Zet de vriezer uit en vul een schaal of pan met kokend water. Zet deze in de vriezer en doe het deurtje dicht. De hete stoom zal het ijs sneller doen smelten.

2. Plantenspuit
Is je vriezer niet compleet dichtgegroeid maar heb je slechts last van een beetje ijsvorming dat kan je dit ook met een plantenspuit te lijf gaan. Vul de plantenspuit met heet water en spray dit op het ijs. Je zal zien dat het ijs snel wegsmelt. Even het vocht opvegen en klaar!

3. Föhn
Je kan het ijs aan de binnenkant van de vriezer ook laten smelten met behulp van een haarföhn. Zet de vriezer uit en haal de stekker uit het stopcontact. Blaas vervolgens warme lucht met de föhn in de vriezer waardoor het ijs zal smelten. Houdt wel voldoende afstand zodat je de vriezer zelf niet beschadigt.

Benieuwd naar nog meer tips? Kijk dan op de volgende pagina

Reacties