4 natuurlijke manieren om van gele tanden af te komen!

Wil wil er nou geen hagelwitte tanden? Bij het zien van die Hollywood smile reclames worden we soms best jaloers. Niet veel mensen hebben een mooie witte lach van zichzelf, maar geluk kan je er altijd iets aan doen. Er zijn veel agressieve bleekmiddelen die heel chemisch en beschadigend zijn voor je glazuur. Wij hebben een aantal natuurlijke manieren op een rijtje gezet.

Kurkuma
kurk


Kurkuma of geelwortel wordt in India veel gebruikt om tanden op een natuurlijke manier te bleken. Het lijkt misschien een beetje vreemd want het poeder is knalgeel! Maar toch krijg je van dit middeltje witte tanden. Maak je tandenborstel nat en dip vervolgens je tandenborstel in het kurkuma poeder. Je tanden zullen witter worden naarmate je ze vaker ermee poetst.

Aardbeien
tanden
Aardbeien zijn niet alleen heerlijk, maar je krijgt er ook nog eens hagelwitte tanden van. Pureer de aardbeien en smeer dit vervolgens op je tanden.

Appelcider azijn
appelc
Spoel je mond iedere avond met een mengsel van appelcider azijn en water. Tweederde water en eenderde azijn is de perfecte verhouding om je mond een minuutje mee te spoelen. Het zuur in de azijn zal je tanden bleken. Het is wel goed om in je achterhoofd te houden dat je dit niet te vaak moet doen. Teveel kan namelijk je glazuur beschadigen. Het na spoelen met water is belangrijk zodat het zuur van je tanden gaat.

Basilicumblaadjes
bas
In sommige landen wordt dit veel gebruikt. Je kan gewoon op de basilicumblaadjes kauwen. Dit werkt ontsmettend en maakt je tanden witter. Gelukkig is het ook nog eens lekker!

Reacties