NEEE zo houden all you can eat-restaurants je al die jaren al keihard in de maling!

De all you can eat-restaurants vind je steeds meer in Nederland. Ze zijn vaak gigantisch groot met ontzettend veel zitplaatsen, hebben veel keuze en het eten is er relatief goedkoop. Maar is dat eigenlijk wel echt zo?

Uit een nieuw onderzoek van de Amerikaanse Cornell University is bewezen dat deze zogenoemde vreetschuren anders in elkaar zitten dan je zou denken. Het liijkt erop dat je veel eet voor weinig geld, maar in de realiteit blijkt dit precies andersom te zijn. Hoe dit werd ontdekt?

Er werd er een studie gedaan waarbij twee groepen mensen voor hetzelfde buffet een verschillend bedrag betaalden, daaruit bleek dat hoe hoger de prijzen bij een all you can-eat zaak zijn, hoe beter de mensen het eten hadden beoordeeld.

De mensen die minder betaalden voor precies hetzelfde eten waren minder tevreden en gaven het restaurant een slechtere beoordeling. Volgens Cornell-professor David Just wordt er vaak gedacht: ‘Als ik niet zoveel hoef te betalen, zal het ook vast niet zo goed zijn’.

Daarnaast proberen de restaurants je stiekem te ontmoedigen om veel te eten door kleinere porties neer te zetten. Het onderzoek bewijst dat dat we veel minder opscheppen als er minder wordt aangeboden. Ook doen deze kleinere hoeveelheden ons geloven dat het eten veel meer voorstelt dan het eigenlijk is.

Bron: CookLoveShare

Reacties