Nieuws van de dag! Volgens onderzoek heeft patat eten toch een aantal voordelen!

Oke jongens en meiden opgelet, dit is misschien wel het mooiste nieuws dat ViralFood jou ooit heeft kunnen melden. En speciaal voor alle frituurverslaafden, want patat blijkt namelijk helemaal niet zo vreselijk slecht te zijn als we altijd dachten.. Dat blijkt namelijk uit het onderzoek van Food Chemistry. En dit was een beetje onze reactie op de redactie..

giphy

Maar goed, nu wil je natuurlijk weten hoe dat goed voor jou kan zijn? Heel erg simpel. Er zitten namelijk veeeel meer antioxidanten in gefrituurde aardappels, tomaten, aubergines en bijvoorbeeld pompoen dan in de gebakken of gekookte versies. En wat doen antioxidanten? De cellen in jouw lichaam beschermen, dat is nog eens winnen!

Al eerder was bekend dat bij het eten van bijvoorbeeld in olijfolie geroosterde aubergine het lichaam makkelijker in staat is de in vet oplosbare vitaminen zoals A, D, E en K uit het eten op te nemen dan bij gekookt eten. Met dit in je achterhoofd, is het niet zo heel moeilijk om aan te nemen dat dit proces bij frituren alleen maar makkelijker verloopt.

Is dat nog eens mooi nieuws, vergeet het niet even te delen met alle frituur liefhebbers!

Reacties