Nooit gedacht dat een bananenschil zo goed zou helpen tegen acne!

Acne is een veelvoorkomende aandoening. Het wordt veroorzaakt door bacteriën, verstopte poriën, dode huidcellen en de dode huidcellen.


Sommigen hebben het erger dan anderen, maar hoe dan ook is het vervelend om acne te hebben. Het is frustrerend en beschamend en daarnaast ook nog eens moeilijk te behandelen. Medische producten hiertegen hebben vaak negatieve bijwerkingen, werken niet goed, en kosten ook nog eens veel geld!

Daarom hebben wij hier een natuurlijk alternatief om acne te behandelen en je huid te verzorgen: Bananenschillen. Je had het misschien niet verwacht, maar deze fruitsoort is ideaal voor je huid!

Bekijk op de volgende pagina op welke manieren je met een bananenschil acne tegen kan gaan!

Waarom is de banaan zo goed voor je huid?

-Boordevol vitamine A, B, C en E
-Rijk aan zink en magnesium
-Het is een natuurlijk exfoliant (een middel wat dode huidcellen verwijdert en de huid hydrateert)
-Rijk aan anti-oxidanten
-Bevat gezonde enzymen voor je huid
-Bevat zetmeel om uitdroging te voorkomen

Hoe te gebruiken?

Bananenschil

Reinig je huid met koud water en snijdt de bananenschil in stukjes. Masseer je huid zo’n 10 minuten met de schillen. Wanneer een stuk schil bruin wordt, pak je een nieuwe.
Als je klaar bent laat je het 20 minuten intrekken.

Doe dit 2 á 3 keer per dag en je acne zal binnen een maand aanzienlijk minder zijn!

Banaan en havervlokken crème

Mix 1 bananenschil, 3 eetlepels suiker en een half kopje havervlokken in een blender totdat het een egale pasta wordt. Breng deze pasta aan op je gezicht en laat het 10 minuten intrekken. Doe dit 1x per dag voor een gavere huid! Helpt erg goed tegen dode huidcellen!

Bananenschil en citroen moes

Prak of mix de bananenschil tot moes. Neem de helft van deze moes apart en vul deze met evenveel citroensap aan. Meng het goed door elkaar en voila! Je hebt een perfecte crème die je huid verzorgt en acne tegen gaat. Breng het met een watje aan op je gezicht en masseer dit lichtjes gedurende een kwartier. Doe dit 1x per dag en je huid zal velen malen mooier zijn na een maand!

Reacties