Nooit geweten, dit is de reden dat de houdbaarheidsdatum op Chips altijd op Zaterdag valt.

Ik ben gek op een zak chips op z’n tijd, het behoort zeker tot mijn favoriete snacks. Maar laatst viel het mij op dat de houdbaarheidsdatum altijd op dezelfde dag valt, op de zaterdag. Toen ik het met vriendinnen hier over had viel het meerdere van hen op. Maar wat is hier nou de reden van?

chips-3WyPJGrL-thumb

Walkers (chips makers) kregen er zoveel vragen over dat ze besloten een verklaring af te leggen over de reden. Maar helaas is de reden niet zo spannend als we hadden gehoopt. Zo is zaterdag als ‘de dag’ uitgekozen, omdat dit te maken heeft met de tijdinstellingen tijdens een standaard werkweek in de fabriek waar de chips worden gemaakt. “In de fabrieken waar onze chips worden gemaakt, gaan we op zondag van start met de productie. Gezien de week dus ‘eindigt’ op zaterdag, eindigt de houdbaarheidsdatum van de chips die in die week zijn geproduceerd altijd op die dag”, aldus een woordvoerder van Walkers.

Weer een food mysterie ontrafeld! Heb jij ook vragen over bepaalde dingen betreft eten? Laat het ons weten en wij zoeken het voor jou uit!

Reacties