Oh dus zó zorg je ervoor dat een nieuwe theedoek goed afdroogt!

Als je nieuwe theedoeken koopt en ze wilt meteen wilt gebruiken, nemen ze amper vocht op. Dat is vast niet iets nieuws wat we je vertellen. Toch kan het heel frustrerend zijn. Wil je weten hoe je dit oplost? Lees dan snel verder!

afdr

Het ligt niet aan jou, maar nieuwe katoenen keukendoeken nemen slecht water op. Dit komt doordat er een natuurlijk waslaagje op de vezels zit. Daarnaast voegen fabrikanten allerlei chemische stoffen toe om de doeken steviger te maken. Het is de bedoeling om die extra laagjes van de katoenvezels te krijgen. Wat je daarvoor moet doen?

Laat je nieuwe handdoeken een nachtje weken in koud water met wat azijn. Allereerst worden de extra laagjes dan verwijderd en ten tweede fixeert dat de kleuren. Een echte win-win situatie dus. Daarna was je de handdoeken op 60 graden en laat je ze aan de lucht drogen, dus niet in de droger.

Een wasverzachter toevoegen ruikt heerlijk, maar is niet het allerbeste idee. Zo komt er namelijk opnieuw een extra laagje op de vezels. Voeg in plaats daarvan een beetje azijn toe. Dit zorgt ervoor dat je theedoeken net zo zacht zullen zijn, maar wel veel beter vocht absorberen.

Reacties