Oh no: elk glas alcohol verkort je levensduur met 30 minuten!

Houd jij ook zo van een goed glas wijn? Heerlijk met een nootje in het weekend of gewoon even midden in de week bij een heerlijk bord pasta. Wij kunnen er ook zo van genieten. Helaas hebben we slecht nieuws. De één zegt dat een glas rode wijn per dag goed voor je zou zijn, maar nu blijkt uit een recent onderzoek dat elk glas alcohol 30 minuten van je leven kost. De gezondheidsrisico’s zouden zelfs vergelijkbaar zijn met roken. Oeps, dat is wel heel heftig!

In een groot internationaal onderzoek, dat onlangs verscheen in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet, werden meer dan honderd universiteiten met elkaar vergeleken. Het ging hier om 600.000 drinkers in negentien verschillende landen. Daaruit bleek dat ook zo af en toe een wijntje volgens onderzoekers niet goed schijnt te zijn voor je hart.

Toch een gezellig avondje? Drink dan niet meer dan 5 glazen per week! Elk glas meer verkort de levensverwachting van een 40-jarige met een half uur. Drink je toch meer dan die vijf glazen per week? Dan verhoog je de kans op een beroerte, hartfalen, hoge bloeddruk en een scheur in je aorta. Wat heftig!

Reacties