OHHHH dus daarom zijn de hotdogs bij Ikea altijd zo goedkoop!

Sommige mensen vinden het heerlijk om te slenteren door de Ikea en anderen hebben er echt een hekel aan.

Toch is het altijd heel erg druk bij deze Zweedse keten in het weekend. Bij zo’n dagje shoppen is het natuurlijk fijn om even bij te komen met iets lekkers van de Ikea. Wat ons altijd blijft verbazen zijn die bizar lage prijzen die ze voor eten vragen. Vooral de hotdog is mega goedkoop, maar hoe komt dit nou eigenlijk?

Zelfs de medewerkers van de Ikea zijn verbaasd over de prijzen en zien het als puur verlies. De onlangs overleden oprichter Ingvar Kamprad had een hele goede reden voor zijn lage prijzen. Volgens journaliste Malou von Sivers verloor de miljardair de klanten met een kleiner budget namelijk nooit uit het oog en bleven deze dus altijd terug komen. Hierdoor kwam hij onder andere op het idee om in Zweden de hotdog voor maar 50 cent te verkopen.

Aan het einde van het bezoek hebben ouders gelukkige kinderen op de achterbank zitten en de volgende keer komen ze met een goed gevoel terug naar IKEA. Dat vond de oprichter het belangrijkste. Om deze reden is de hotdog nog steeds spotgoedkoop, en kost het ‘ie in Nederland ook slecht 50 cent (als je lid bent van IKEA FAMILY).

Bron: Business Insider

Benieuwd wat je allemaal met de kruidenrekjes van de Ikea kunt doen? Lees het hier

Reacties