Om DEZE reden is pizza als ontbijt beter dan de meeste cornflakes of muesli

Vind jij het ook heerlijk om met de pizza van de avond ervoor te ontbijten? Wij voelden ons altijd heel schuldig als we dat stukje in de ochtend aten, maar nu blijkt dus dat een stukje pizza in zekere zin eigenlijk beter is dan de meeste cornflakes, muesli en andere ontbijtgranen. Wow best goed nieuws zo voor het weekend toch?

Je hoeft je dus niet meer heel vies te voelen als je in de ochtend een stukje pizza naar binnen schranst. Het blijkt namelijk helemaal niet zo’n slecht ontbijtje te zijn: het bevat proteïne, koolhydraten en sommige pizza’s bevatten natuurlijk ook een portie groenten. Daarmee is het veel beter ontbijt dan de meeste ‘standaard’ ontbijtjes.

Veel ontbijtgranen van de supermarkt bevatten geen goede vetten, weinig proteïne. Het lijkt misschien een goede keuze om als ontbijt iets te eten wat ook echt bedoeld is als ontbijt, maar vaak onderschatten mensen hoeveel suikers en andere slechte ingrediënten je doos muesli bevat.

Het is natuurlijk wel een beetje het andere uiterste om te zeggen dat pizza veel beter is dat je müsli met yoghurt, maar het is in ieder geval niet veel slechter.

Pizza is en blijft natuurlijk niet de gezondste keuze die er is, en er zijn natuurlijk betere ontbijtje. Maar als we het vergelijken met de ontbijtgranen met veel suiker, scoort het goed. Qua calorieën ligt het zelfs dicht bij elkaar. Daarnaast bevat een pizza minder suiker dan ontbijtgranen, waardoor je minder snel een sugar crash zal krijgen. Minpuntje is wel het aantal vet in de pizza, maarja je kan niet alles hebbben.

Reacties