Om DEZE reden zou je vaker bier moeten drinken!

Natuurlijk gaan wij je nu niet dagelijks een biertje voorschrijven. Het is en blijft natuurlijk alcohol en dit moet je met mate nemen. Maar wist je wel dat bier meer eiwitten en vitamine B bevat dan bijvoorbeeld wijn?

Het belangrijkste bestandsdeel van bier is hop en dit is een rijke bron van flavonoïden, een krachtig antioxidant. Bier is ook een goede bron van bepaalde mineralen die een belangrijke rol kan spelen in stofwisselingsprocessen. Zoals eerder gezegd: als het met mate wordt ingenomen kan het je heel goed voor je gezondheid zijn. Lees snel de voordelen!

1. Het kan je cholesterol verlagen. De vezels die in bier zitten kan ervoor zorgen dat het ‘slechte cholesterol’ word teruggedrongen.

2. Elk glas bier dat gedronken wordt kan de kans op nierstenen met wel 40% verminderen!

3. Bier zorgt voor sterkere botten. Een studie heeft bewezen dat mensen die bier drinken een hogere botdichtheid hebben.

4. Een biertje zorgt er ook voor dat je huid mooi jong blijft. De vitamines die erin zitten kunnen een positief effect hebben op pigmentvorming.

5. Daarnaast is het een rijke bron van vitamine B. Volgens deskundigen bevat het drankje verschillende soorten vitamine B (B1, B2, B6 en B12).

Tijd voor een biertje?

Reacties