ONEE de ENIGE maker van Vegter’s Rolletjes is failliet!


afbeelding RTV Noord

Vond jij deze rolletjes ook altijd zo lekker? Dan hebben we niet zo’n mooi nieuws. De maker van Vegter’s Rolletjes en de Vegter’s Knijpertjes is namelijk failliet. Het koekje werd vooral in het noorden en oosten van het land rondom oud en nieuw gegeten. Ze werden gemaakt door banketfabriek Jac. Vegter in Hoogezand en bestaan als sinds 1874. De koekjes hadden in 2008 een recordjaar toen ze 25 miljoen rolletjes produceerde.

Volgens de curator is het bedrijf niet failliet doordat de verkoop van de koekjes niet goed liep. Het heeft volgens hem meer te maken met producten die de rest van het jaar worden verkocht.

Hij zegt hierover het volgende:
“Er worden ook koekjes gemaakt met chocola, omdat we niet het hele jaar door Vegter’s Rolletjes eten. Op die koekjes is de winstmarge heel klein door grote internationale concurrentie. Daarnaast is het bedrijf een grote Duitse afnemer kwijtgeraakt. En dan houdt het op.”

Bij Vegter’s in Hoogezand zijn 24 vaste medewerkers en 15 uitzendkrachten werkzaam. Voordat het faillissement plaats vond was er al belangstelling voor overname. De curator zegt tegen RTV Noord dat hij goede hoop houdt.

Bron: NOS

Reacties