OOOH dus zo leg je bestek altijd in de vaatwasser! Wij deden dit altijd helemaal verkeerd…

De vaatwasser blijft soms een beetje een apart dingetje, want hoe moet je alles er nou precies inzetten? Het blijft altijd een raadsel op welke manier je je bestek in de machine moet zetten. Moet het bestek met de handgrepen omhoog of juist omlaag? Lucinda Ottusch is vaatwasserexpert bij Whirlpool en ze onthulde aan Today wat nou écht de juiste manier is.

vaatw

De meesten mensen doen het bestek met de handgrepen naar beneden in de vaatwasser. Dat klinkt misschien heel logisch, maar is niet de veiligste en juiste manier. Je kan bijvoorbeeld heel gemakkelijk je hand openhalen aan dat ene scherpe mes. Lucinda legt uit dat je je bestek het beste om en om in het bestekbakje kunt doen. Je legt dan de ene lepel met de handgreep naar boven en de andere met de handgreep naar beneden. Op die manier wordt het bestek goed schoon, ook als het tijdens het wassen tegen elkaar aan valt.


Scherpe messen beter altijd met de handgreep naar boven zetten, dat is veel veiliger. Lucinda raadt aan om hele scherpe messen liever met de hand af te wassen, omdat dit veiliger is, maar ook om je mes langer scherp te houden. Je messen kunnen namelijk beschadigen met de vaatwasser.

Reacties