Op DEZE manier eten kinderen meer groenten!

Zoals we natuurlijk weten zijn kinderen niet dol op groenten. De meeste kids eten het liefst patat of pannenkoeken als avondeten. Is jouw kind er niet zo eentje? Dan heb je geluk! Voor de kinderen die niet zo graag groenten eten, hebben wij een tip.

Je kan je als moeder best druk maken as je kinderen niet genoeg vitamines binnenkrijgen. Hoe je het dan wel voor elkaar krijgt zonder er elke keer ruzie over te krijgen? Dat lees je hier!

Er is onderzoek naar gedaan en wat blijkt? Je kunt kinderen beter héle groenten voorschotelen. Dus snijd je wortel bijvoorbeeld niet in kleien stukje. Australische onderzoekers gaven 72 basisschoolleerlingen wortels mee in hun broodtrommel. De ene dag kregen ze hele wortels mee, de andere dag gesneden stukjes wortel. Ze mochten 10 minuten lang zoveel wortels eten als ze wilden.

Misschien best voor de hand liggend na bovenstaand bericht, want de kinderen aten veel meer groenten wanneer ze hele wortels voor hun neus kregen. De verklaring is eigenlijk grappig maar ook best logisch: kinderen kijken meer naar het aantal stuks dan naar de totale hoeveelheid.

Ze hebben bijvoorbeeld liever 4 kleine snoepjes dan 2 grote snoepjes. Hetzelfde geldt voor groenten; daarvan eten ze liever 1 grote wortel dan 10 kleine hapjes. Voor hun gevoel is dat veel minder.

Bron: Editie NL

Reacties