Opgepast: waarschuw buitenspelende kinderen voor deze plant

Vaak groeit deze plant op plekken waar kinderen spelen.

Het zonnetje is weer gaan schijnen en de temperaturen kunnen soms wel oplopen tot 27 graden. Dit betekent ook dat kinderen weer volop buiten spelen. Lekker bewegen in de frisse lucht en zelfs vies worden mag! Maar pas wel op, want deze gevaarlijke plant groeit vaak op plekken waar kinderen spelen. Waarschuw ze dus om uit de buurt te blijven van de Reuzenberenklauw!

Pas op!

Waarschuwing

Brandbewust BHV & EHBO waarschuwt ouders dat deze plant weer actief is. Je kunt de plant goed herkennen, want deze kan wel tot vier meter hoog worden en heeft enorme bladeren. Het sap van de plant kan zorgen voor ernstige verwondingen als deze na contact met de huid in aanraking komen met zonlicht. Er vindt dan fototoxiciteit plaats, wat betekent dat er enorme blaren kunnen ontstaan.

Risico

Wanneer iemand in aanraking is gekomen met het sap van de Reuzenberenklauw, is het belangrijk om deze plek goed schoon te spoelen met veel water. Voorkom blootstellingen aan zonlicht om verdere blaren en plekken te voorkomen. De symptomen van een vergiftiging door de Reuzenberenklauw kun je herkennen aan rode, jeukende vlekken die na een dag ontstaan. Deze vlekken kunnen opzwellen en veranderen in grote blaren. Als het sap in de ogen komt kan het zelfs zorgen voor blindheid. Waarschuw je kinderen op tijd en laat een afbeelding van de berenklauw zien zodat ze weten welke ze moeten vermijden.

Reacties