Oudste vrouw ter wereld deelt haar (eet)geheim voor een lang leven

Niet zo lang geleden was Emma Morano (117) de oudste vrouw ter wereld. Deze Italiaanse werd geboren op 29 november 1899 en maakte wel twee eeuwwisselingen mee voordat ze vorig jaar overleed. Haar grote geheim voor een lang leven? Dat had vooral te maken met haar dieet.

Emma zweerde namelijk bij elke dag rauwe eieren en geen vlees. In een interview aan AFP vertelde Emma haar geheim: “Ik eet twee rauwe eieren per dag en koekjes. Verder eet ik niet zoveel. Ik heb namelijk geen tanden meer,” lachte de Italiaanse. Nu denk je vast: waarom rauwe eieren? Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar een dokter vertelde haar dat het eten van twee rauwe eieren per dag zou helpen tegen bloedarmoede.

Ook is er volgens Emma nog een ding waar haar goede gezondheid mee te maken heeft gehad, namelijk dat ze vrijgezel was. Emma scheidde in de jaren dertig van de vorige eeuw van haar toenmalige echtgenoot en is sindsdien nooit meer hertrouwd. Ze hoefde daarom met niemand rekening te houden. Wij weten niet zo goed of dat nou een goede reden is, maar wie weet.

Bron: Dailymail

Reacties