Binnenkort eet ik elke dag een sneetje paars brood. De reden ? Dit had ik nooit gedacht.

Bij paars brood denk je vast meteen aan een chemisch goedje. Gek genoeg is dit paarse brood veel gezonder dan wit brood, en het ziet er ook nog eens gezellig uit!
Een wetenschapper uit Singapore heeft dit bijzondere brood ontdekt.

paars brood


Beeld: Lady & pups.com

Het brood heeft precies hetzelfde textuur als witbrood, maar heeft wel veel meer vezels. Dit komt namelijk doordat er antioxidanten uit zwarte rijst aan het brood zijn toegevoegd. Deze zorgen voor de bijzondere paarse kleur. Qua calorie├źn scheelt het helaas niet veel, wel verteert het paarse brood veel langzamer waardoor je er langer energie van krijgt. Het verteerproces gaat zelfs 20 proces langzamer.

purple-3

Het paarse brood is nog niet op de markt, maar de bedenker is er hard mee bezig om het in de schappen te krijgen. Hij heeft zelfs contacten met een grote voedingsproducent.

Zou jij dit paarse brood kopen of ga je toch voor een vertrouwd sneetje brood?

Reacties