Politie arresteert moeder van drie als ze steelt – als reden uitkomt, verandert alles

Het klinkt misschien logisch, maar niet iedereen in deze wereld kan drie maaltijden per dag op tafel zetten.

Dus wat doe je als je kinderen honger hebben, en er niemand is om om hulp te vragen en je hebt de steun van je familie nodig?

De moeder van drie Theresa West zag geen andere optie dan het stelen van eten van een winkel – maar ze had nooit kunnen indenken wat er zou gebeuren toen de politie achter haar ´misdaad´ kwam.

Het was eerder in november toen de agenten Keith Bradshaw en Candace Spragins een telefoontje kregen om een diefstal in de winkel Food Lion in Hillsborough, North Carolina te onderzoeken.

De politie kwamen al snel achter het adres van de dief – een moeder van drie genaamd Theresa West.

Maar toen de politie de reden voor de misdaad ontdekte, veranderde alles.

Theresa vertelt het verhaal zelf in een interview met The Herald-Sun. Ze had mensen om hulp gevraagd – maar drie dagen later had ze nog geen eten op tafel weten te krijgen.

De wanhopige moeder zag geen andere weg. Dus ze stal wat essentieel voedsel, voor een totale prijs van 36 dollar, om haar kinderen te ondersteunen.

¨Dit was geen misdaad uit hebberigheid maar uit nood door een moeder die haar kinderen wilde voeden,¨ schrijft het Hillsborough Police Department op hun Facebook pagina.

De politie moest uiteraard hun werk doen en gaven een boete aan Theresa, die ook het eten terugbracht dat ze eerder had gestolen uit de winkel.

Maar later die avond kwam de politie weer bij haar langs… met tassen vol eten.

De politie was zelf weer naar de winkel gegaan en hadden hun eigen geld uitgegeven om boodschappen te doen voor zo´n 140 dollar!

Bekijk op de volgende pagina hoe dit verhaal afliep..

Reacties