Politie waarschuwt: dit is waarom je altijd aluminiumfolie om je autosleutel moet wikkelen

Als je een relatief moderne auto hebt, is de kans groot dat je het van een afstand kunt ontgrendelen, soms zonder iets anders te doen dan er heen te lopen.

De keyless-functie betekent dat een bestuurder alleen in de buurt van de auto hoeft te zijn voor het centrale vergrendelingssysteem om de deuren te kunnen openen en de motor te kunnen starten.

Natuurlijk zijn er, net als bij alle technologie, valkuilen en problemen aan verbonden – dingen waar dieven hun best voor doen om te exploiteren.

Diefstallen van auto’s met deze nieuwe functie zijn in stijgende lijn gegaan.

Hier zijn enkele eenvoudige trucs waarvan we vinden dat iedereen het zou moeten weten als het gaat om bescherming tegen zogenaamde roofdieren …

Dieven die auto’s stelen.

Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen hoe het keyless-systeem werkt. In gewone woorden zit er een computerchip in je sleutel, een die een unieke code heeft die is gesynchroniseerd met het beveiligingssysteem van je auto.

In je auto zit nog een chip met dezelfde technologie en code. Wanneer de codes bij elkaar passen, geeft het de auto opdracht om de deuren te openen.

De meeste sleutels vereisen dat je je binnen 30 centimeter van je voertuig bevindt, waardoor het moeilijk wordt voor mensen om je auto te stelen voordat jij er bent.

Lees op de volgende pagina waarom dit zo werkt en hoe je dit tegen kunt gaan door aluminiumfolie te gebruiken.

Reacties