Rauw water: een nieuwste gezondheidshype die bizar duur is. Zou jij dit drinken?

Zoals je misschien wel weet is het eten van raw food helemaal hip.  Deze gezondheidstrend gaat nu een stapje verder. Tegenwoordig is het hartstikke trendy om een glas rauw water te drinken. Nu vraag je, je vast af wat er dan wordt bedoeld met rauw water? Lees snel verder om dit te ontdekken.

raw water

De New York Times en The Guardian hebben het erover dat er enorm veel liefhebbers zijn van puur ongefilterd water. Het bevat namelijk heel veel dingen zoals algen en mineralen. De fans zeggen ook dat het een frissere smaak heeft en een beter mondgevoel geeft. Daarnaast bevat het probiotische bacteriën die niet in kraanwater zitten.

Het is wel een duur grapje. Als je iets meer dan 3 kilo wil kopen, ben je ongeveer 37 dollar kwijt. Dit is omgerekend 30 euro. Best duur voor een watertje! De vraag is ook nog of het wel echt veilig is. Volgens dr. Donald Hensrud, directeur van het Healthy Living Program van de Mayo Clinic in Minnesota, is rauw water drinken niet zonder gevaar. “Zonder de behandeling van water, zijn er acute en uiteindelijk chronische gevaren”, vertelt hij aan de New York Times.

Voedselveiligheidsexpert Bill Marler vertelt aan Business Insider dat alles wat je kan bedenken waarvan je ziek kunt worden, wel gevonden kan worden in rauw water. Hepatitis A verspreidt zich via onbehandeld water, maar ook parasieten en uitwerpselen van dieren. Best vies dus! Hmmm misschien toch niet zo’n goed idee dat rauwe water.

Reacties