Roomboter zelfs gezonder dan margarine? Lees hier waarom!

In de afgelopen jaren is er beweert dat roomboter, kaas en roodvlees slecht voor het hart is.

Nu is het dan eindelijk tijd om deze fabel de wereld uit te helpen. Onderzoekers van Croyden University Hospital in London hebben namelijk bewezen dat verzadigde vetten helemaal niet ongezond zijn voor ons lichaam. Het heeft zelfs een beschermende werking! De producten die weinig vet bevatten, zijn vaak volgestopt met suiker om het beter te laten smaken. Deze overdosis aan suiker is velen malen slechter dan het eten van verzadigde vetten!

Zuivelproducten bevatten vitamine D, calcium en fosfor. Een tekort aan vitamine D is direct gekoppeld aan een hoger risico op hartziektes. Calcium en fosfor kunnen zelfs de bloeddruk verlagen. Bewerkt vlees, wat dus extra mager is, is gekoppeld aan een grotere kans op hartziektes en diabetes, maar dat geldt niet voor rood vlees.

Kortom, de fabel dat roomboter slechter voor je is dan vetarme margarine en de fabel dat rood vlees slecht voor ons hart is, klopt niet! Het zijn juist de bewerkte extra magere producten die veel schadelijke stoffen voor ons lichaam bevatten!

Deel dit bericht met al je vrienden zodat zij eindelijk met een gerust hart rood vlees kunnen bakken in roomboter!

Vergeet dit niet te delen met vrienden en familie!

Reacties