Ruiken je handdoeken niet meer zo fris? Dit middeltje kan je helpen!

Dit simpele middeltje zal je helpen om die suffe meur te verwijderen

Heb jij hier ook ooit last van? Heb je net lekker gedoucht en ben je helemaal fris, moet je je vervolgens afdrogen met een muf ruikende handdoek. Dit is niet echt een lekkere afsluiter van je douchesessie. Heb je ook van die muf ruikende handdoeken, ondanks dat je ze net hebt gewassen met een lekker wasmiddel?

Dan kan een scheutje azijn je redding zijn!

Vochtig

Heb je vandaag voor de zoveelste keer een zurig ruikende handdoek van je wasrek gehaald? Dan ben je helaas niet de enige. Wanneer handdoeken nat of zelfs vochtig in je wasmand worden gegooid voordat ze in de wasmachine gaan, kan er een zurige geur ontstaan. Jammer genoeg is hier zelfs het allerbeste waspoeder of wasmiddel niet tegen deze geur opgewassen. Echter is er wel iets wat kan helpen tegen deze geur: een scheutje azijn. De azijn verwijdert die zure geur uit je handdoeken en daarnaast is ook het schuurpapier-effect verleden tijd. Door de azijn worden je handdoeken namelijk niet hard, maar blijven ze lekker luchtig.

Azijn

Vul het bakje waar je normaal gesproken wasverzachter in doet met witte azijn en voeg dit toe tijdens de laatste spoeling. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de geur van azijn nu in je handdoeken blijft zitten. Het waspoeder en de wasverzachter zorgen er voor dat je handdoeken niet naar azijn zullen ruiken. Het is wel belangrijk dat je je handdoeken niet te vaak was met azijn. Wanneer je dit toch doet, zal de azijn je wasmiddel uiteindelijk verslaan en zal er een permanente azijngeur in je handdoeken zitten. En dit wil je natuurlijk ook niet. Was je handdoeken daarom alleen met zijn zodra ze muf beginnen te ruiken.

Benieuwd wat je nog meer met (appel)azijn kunt doen? Lees hier de 9 gouden tips!

Reacties