Steek een paar satéprikkers in een avocadopit en zie in deze time lapse wat er ontstaat! Geweldig!

Avocado’s zijn lekker en ook nog eens ontzettend voedzaam. Deze groene vrucht is rijk aan essentiële voedingsstoffen als kalium, vitamine C, B5, B6, K en E. Daarnaast zijn ze ook nog eens een goede bron van vezels en bevatten ze goede vetzuren die ook in olijfolie voorkomen. Deze vetzuren zijn met name goed voor het hart.

Maar wist je dat je deze fantastische vrucht ook heel gemakkelijk zelf kunt kweken?

Wat heb je nodig?
Moeilijk is het niet, je moet alleen even weten hoe je dit precies moet doen. Het enige dat je nodig hebt is een avocadopit, een glas water, een aantal satéprikkers en voor later een bloempot met aarde waar de plant in kan groeien. In de onderstaande video is een time lapse te zien hoe een avocadopit zich in 43 ontpopt tot een echt avocadoplantje. Dit gaan wij zeker thuis proberen!

Wat moet je doen?
Zorg dat je een groot glas bijna tot de rand vult met water. Steek 4 à 5 satéprikkers rondom de avocadopit. Leg de pit, met de stokjes leunend op de rand van het glas voor de helft in het water. Zet het glas bij het raam, in de buurt van het daglicht. Wacht een aantal dagen en wanneer de pit bijna het water niet meer aanraakt, vul dan het glas bij tot de pit weer voor de helft onder water ligt. Groeit er een steeltje van een paar centimeter uit de pit? Verplaats dan de avocadopit naar de bloempot met aarde. Geef het plantje regelmatig water en binnen mum van tijd heb jij je eigen avocadoplantje in huis!

Reacties