Stinken jouw vaatdoekjes ook altijd? Met DEZE tip niet meer!

Heb je wel eens dat je ’s ochtends de keuken in loopt om een heerlijk kopje thee of koffie te zetten en dat je dan bij het aanrecht iets verschrikkelijks ruikt? De geur is heel vies, muffig en zuur. Dan kom je er al snel achter dat die stank van het vaatdoekje komt van een paar dagen geleden. Iellll!

Het is geen fijn idee dat zo’n stinkend vaatdoekje vol bacteriën zit. Die bacteriën vinden het geweldig op jouw vaatdoekje want het is er lekker vochtig. Dankzij alle etensresten en ander vuil is het ook nog eens een goede voedingsbodem. Als je het doekje keer op keer gebruikt om alles schoon te maken, dan verspreid je deze schadelijke bacteriën door je hele keuken. Wanneer je een vaatdoekje over je aanrecht haalt, lijkt het alsof je keuken schoon is en je er prima een losse komkommer of een paar tomaatjes op kan leggen. Eigenlijk denk je er dan niet bij na dat het dan op die plek vol zit met bacteriën, toch?

Het is dus heel belangrijk om te zorgen dat je vaatdoek zo schoon mogelijk blijft. Zo voorkom je dat je bacteriën door je huis verspreid en je mogelijk ziek wordt. Vraag je, je af hoe je dit het beste kunt doen? Niet door ze te wassen in de wasmachine! Die vieze vaatdoek wassen in de wasmachine zorgt er namelijk voor dat al het vuil en de bacteriën in de machine terecht komen. Hier was je de volgende keer ook je kleding in en dat is natuurlijk niet best!

Onderzoekers van de Universiteit van Florida ontdekte gelukkig dat er een hele makkelijke manier is om je vaatdoek te reinigen. Ben je benieuwd wat deze manier is?

Lees het snel op de volgende pagina

Benieuwd naar de manier waarop je het beste je stinkende vaatdoekje kan reinigen? Wij hebben de oplossing voor jou!

Stap 1: Spoel je vaatdoekje goed uit onder de kraan. Gebruik hiervoor heet water en een beetje sop.

Stap 2: Leg de natte vaatdoek vervolgens 2 minuten in de magnetron. Dit klinkt een beetje gek maar door de magnetron worden 99% van de bacteriën gedood.

Zelfs virussen zijn niet sterk genoeg tegen de magnetron! Het beste is niet elke dag, maar om de dag de natte vaatdoek 2 minuten in de magnetron te doen en daarmee voorkom je dus die enorme stank!

Reacties