Tip van de dag: zo rooster je pijnboompitten zonder kookplaat!

Geroosterde pijnboompitten zijn heel lekker voor in je salade of in de pasta. Het maakt een gerecht net even iets lekkerder. Vind jij ze het lekkerst als ze geroosterd zijn? Als je geen kookplaat hebt, is dat erg lastig. Gelukkig hebben wij hier een makkelijke oplossing voor.

Even een weetje tussendoor: wist je dat pijnboompitten zaden zijn van dennenbomen? Volgens de wereldvoedselorganisatie FAO zijn er 29 dennenbomen waarvan je pitten kunt oogsten en eten, zo meldt de Leids universiteitsblad mareonline.nl. Volgens de website goedetegengezondleven.nl worden de pitten vaak gemengd, zodat je verschillende smaken in één zakje krijgt.

In pijnboompitten zitten best veel calorieën, maar die komen dan wel weer van goede vetten; enkelvoudige onverzadigde vetzuren. Deze heb je nodig om onder andere je hart, longen en hersenen goed te laten functioneren. Daarnaast verlagen ze de kans op hart- en vaatziekten.

Als je geen kookplaat of koekenpan binnen handbereik hebt of alles pitjes staan vol. Dan kan je de pijnboompitten ook makkelijk in de magnetron doen. Deze tip hebben wij van libelletv.nl. Je hebt alleen water, een schuimspaan, een schaaltje, een papieren zak en een theelepel zout nodig.

1: Doe pijnboompitten in een bak met water
2: Pak een schuim spaan en schep de pijnboompitten eruit.
3: stop de uitgelekte pitten in een papieren zak
4: Doe een theelepel zout in het zakje en schud het zakje een beetje
5: Rol het papieren zakje op en stop het voor 1,5 minuut in de magnetron

Je hebt nu heerlijk geroosterde pijnboompitjes:)

Bron: Libelle.nl

Ga jij deze tip ook proberen? Laat het ViralFood weten

Reacties