Tip van de dag: Zo voorkom je een slechte koffie-adem!

 

Een heerlijke frisse adem

Wij worden zo blij van een heerlijk bakje koffie in de ochtend, en dan het liefst in de avond nog een lekker bakje cappuccino na het avondeten. Op een dag gaan er heel wat kopjes koffie doorheen. Helaas is dit niet heel bevordelijk voor je adem, maar gelukkig hebben wij daar een simpel trucje voor.

Etensresten 

Vaak heb je het zelf niet eens door, maar een frisse adem krijg je niet van koffie. Bij het geven van een kusje zal je partner het waarschijnlijk wel merken. Een schrale troost is wel dat er heel veel mensen zijn die hier mee te maken hebben. Hoe je deze slechte adem krijgt heeft te maken met het feit dat je van een kopje koffie en droge mond krijgt en resten van eten en drinken hierdoor niet worden weggespoeld.

Tip 

Koffie zorgt er daarnaast ook dat de PH-waarde in je mond wordt verlaagd. Hierdoor komen allerlei bacteriën in je mond vrij. Het resultaat is dat je een slechte adem ervan krijgt en dat is natuurlijk wel het laatste wat je wilt. Gelukkig hoef je nu niet gelijk te stoppen met het drinken van koffie. Volgens het Voedingscentrum Nederland helpt een appel en een glas water al. Als je een appel eet na je kopje koffie en een daarbij een glas water drinkt, zou je adem weer heerlijk moeten ruiken.

 

 

 


Reacties