HUH Ik heb echt nooit geweten dat er een verborgen boodschap op de verpakking van Toblerone staat!

ind jij Toblerone ook zo lekker? Dan heb je de opvallende verpakking vast al veel vaker gezien en weet je dat het logo bestaat uit de naam van het merk en een berg. Wat je waarschijnlijk niet is opgevallen is dat er een verbogen boodschap op de verpakking te vinden is.

Toblerone wordt gemaakt in Zwitserland, dat is ook de reden dat de berg Matterhorn is afgebeeld in het logo. Als goed naar deze berg kijkt, zie je een verborgen boodschap. Als je ‘m eenmaal ziet, dan blijf je het voor altijd zien. Zie jij het? Kijk snel op de volgende pagina voor de oplossing.

Als je goed kijkt zie je het. In de linkerhelft van de berg staat namelijk een beer afgebeeld. Waarom dit erop staat? De makers van de chocolade hebben dit gedaan omdat Toblerone gevestigd is in Bern, en dat is ook wel de stad van de beren. Daarnaast staat de beer ook voor de zoete honingsmaak van de chocolade.

Wist je dat Toblerone niet het enige merk is met een geheime boodschap in het logo De appel in het logo van Apple de appel zou zijn uit de boom van de kennis van goed en kwaad uit het verhaal van Adam en Eva. Weet je dat ook weer!

Reacties