Hij ontbeet een maand lang 2 keer per dag, het resultaat? Het proberen waard!

Ontbijt is misschien wel het belangrijkste maaltje van de dag, dat weet inmiddels iedereen wel. Maar ik hoorde onlangs over iemand die tweemaal per dag ontbeet, had jij daar wel eens over gehoord? Ik ging op onderzoek uit en kwam er achter dat meer mensen dit doen, en met een een reden!

Twee-keer-ontbijten-per-dag-Doen_img900

Deze trend volgde na een discussie over een Amerikaans initiatief- Het Nationale Schoolontbijt- waarbij ze kinderen die op school laten ontbijten, dit omdat er veel gezinnen zijn die geen geld hebben voor goed ontbijt. Veel ouders wilden hun kinderen niet met een lege maag naar school laten gaan en gaven ze daardoor dubbel ontbijt.

En wat blijkt nou uit onderzoek? Ze volgden leerlingen van 12 scholen en noteerden hoeveel keer zij ontbeten, hun gewicht en andere gezondheidsaspecten. Kinderen die twee keer ontbeten kwamen er beter vanaf.. Best wel shocking toch? Hoe kan dit?
Het is opzicht nog best logisch, door die volle maag in de ochtend laat je andere tussendoortjes sneller staan. Wat vind jij, moeten we dit invoeren in Nederland?

Reacties