Unilver waarschuwt voor deze enge trend: Laat jouw kinderen dit NIET doen!

Na de cinnamon challenge is dit een NOG gevaarlijke trend bij kinderen..

Op het internet gaan de gekste dingen rond bij kinderen. Eerst had je de cinnamon-challenge, kinderen namen een hele lepel kaneel in met de ergste gevolgen. Maar deze nieuwe challenge is nog gevaarlijker en Unilever probeert nu ouders en kinderen te waarschuwen. Deze challenge kan zelfs tot de dood leiden..

Let op jouw kinderen en licht ze in.

Dit noemen ze de Tide pod Challenge.Een uitdaging waarbij jongeren een wasmiddeltabs in hun mond doen en te wachten tot het folie verdwenen is en het wasmiddel vrij komt. Dit is levensgevaarlijk, omdat deze zogeheten wasmiddeltabs hele giftige stoffen bevatten. De woordvoerder van Unilever zegt tegen Libelle: ”Wasmiddeltabs zijn uitsluitend bedoeld om de was te doen. Nergens anders voor! We zetten niet voor niets op de verpakking dat ouders ze buiten bereik van kinderen moeten houden en dat je onder meer voorzichtig moet zijn met contact met de huid en ogen. Het enige en nadrukkelijke advies dat we met betrekking tot deze challenge kunnen geven is: doe het niet! Nu niet en nooit niet”

Dit kan zelfs tot de dood leiden.
Als jongeren het middel wel binnen krijgen, kan dit leiden tot misselijkheid, braken, ademhalingsproblemen en diarree. In het ergste geval zal de persoon in kwestie overlijden, maar dit weerhoudt heel veel mensen niet om dit te proberen. Vooral veel jongeren in Engeland en Amerika vinden de trend geweldig. Volgens de jongeren geeft het adrenaline om die pods net op tijd uit te spugen. Mochten jongeren het giftige goedje onverhoopt toch binnen krijgen, wordt geadviseerd om zo veel mogelijk melk of water te drinken en een dokter te raadplegen.

Reacties