Vaak enorme last van hoofdpijn? Wellicht heb je een tekort aan DEZE vitamine!

Vaak last van hoofdpijn of zelfs migraine?

Dat is niet te hopen! Het is namelijk vreselijk en kan het leven erg negatief beïnvloeden. Migraine is soms zelfs zo heftig dat je de hele dag in bed moet liggen in een pikdonkere kamer.

De migraine aanvallen kunnen uit het niets komen, zonder dat je even een waarschuwing krijgt.. Je kunt daardoor vlekken zien en geen licht meer kunnen verdragen. Maar wist jij waar migraine vaak door komt? Door vitaminetekort! Iets wat je gewoon kunt oplossen!

hoofdpijn-migraine

Wat heeft allemaal invloed op migraine/hoofdpijn? Onder andere het weer, de bloeddruk en hormonen. Maar ook voeding, eentje die minder vaak wordt benadrukt.

Welke vitamines zijn dit? Foliumzuur, vitamine B12 en vitamine D zijn erg belangrijk. Ze zijn belangrijk voor jouw hersenen en de bloedsomloop. Als je te weinig bladgroente, denk aan spinazie, bloemkool en spruitjes, eet dan krijg je te weinig foliumzuur binnen. Vitamine B12 vindt je vooral in melkproducten maar ook in vlees. Vitamine D heeft te maken met zonlicht. Is het winter? Neem dan wat vitamine D pillen.

Let dus goed op deze voeding en neem eventueel wat vitamine pillen, dat kan nooit kwaad.
Hier onder leggen ze uit hoe een migraine aanval exact werkt, wat gebeurt er nou eigenlijk in jouw lichaam?

Reacties