Vaak last van koortslip? Door DIT middel ben jij er voor je het weet vanaf!

Koortslip is iets waar veel mensen rond deze tijd van het jaar last van hebben. Vaak komt het eens in de zoveel tijd weer terug en dat kan erg vervelend zijn. Het is vaak ook een teken dat jouw lichaam wat meer aandacht nodig heeft en het tijd is voor rust. Wij hebben wat middeltjes op een rij gezet die jouw koortslip binnen no time kunnen laten verdwijnen.

koortslip-1

1. Melk

Melk is een topmiddeltje. Het is vast niet het eerste waar je aan zult denken maar het werkt als een trein! Heb jij een pak melk in de koelkast staan? Probeer het dan eventjes uit. Hoe het werkt? Pak een watje en doop dit in de melk. Hou het watje voor 15 minuutjes tegen de koortslip aan en herhaal dit minimaal 3 keer op die dag. Jouw koortslip is in de meeste gevallen verdwenen na 24 uur.

2. Aloë vera
Dit werkt haast hetzelfde als de melk. Doe wat sap van een aloë vera plant op een watje en dip dit, net zoals de melk, 15 minuten lang op je koortslip. Deze tip werkt perfect!

Bekijk op de volgende pagina de andere middeltjes die goed werken tegen een koortslip !

4. Vitamine D tekort

Vitamine D is erg belangrijk voor jouw weerstand. Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. In de winter krijg je minder vitamine D binnen natuurlijk vanwege de zon. Heb jij te weinig vitamine D in jouw lichaam? Neem vitamine pillen voor een extra boost of ga eens in de zoveel tijd naar een (goede!) zonnebank.
5. Pepermunt olie

Dit kun je kopen bij de toko of een apotheek. Dip ook hierbij een watje in de pepermunt olie en hou dit 15 minuten op jouw lip. Doe dit tweemaal per dag en het resultaat is verbluffend! En het ruikt ook nog eens heerlijk!

4. Knoflook

Pers wat knoflook in een knoflookpers. Het pulp wat eruit komt is erg gezond en is goed te gebruiken. Wrijf wat van deze pulp op je koortslip. Het probleem is dat knoflook natuurlijk heel erg stinkt, daarom staat deze onderaan op het lijstje.

Heb jij hier baat bij?Laat het ons weten, en als je tips hebt geef dit dan door! Wij zullen ze er dan bijvoegen. Vergeet dit niet te delen voor iedereen die haar vaak last van heeft!

Reacties