Verbrand jij ook weleens je tong? Zo verzacht je de pijn!

Je hebt net een slok van die te hete thee genomen of een hapje van een kroket die net uit de frituur komt. Soms kan je niet wachten met eten of drinken omdat je er enorm veel zin in hebt, maar dat wordt helaas niet altijd beloont en resulteert vaak in een verbrande tong, auw. Gelukkig heeft ViralFood een aantal tips voor jou om van de pijn af te komen en de zwellingen te verminderen.

verbrande-tong

1. Yoghurt
Yoghurt is ontzettend goed bij een verbrande tong, en dan met name Griekse yoghurt. Het werkt net als een aftersun: verkoelend en verzachtend. Nadat je, je tong hebt verbrand eet je een lepel yoghurt en houd dit een paar seconden in je mond voordat je het doorslikt.
Eet direct nadat je,je tong verbrand hebt een lepel yoghurt en houd dit enkele seconden in je mond voordat je het doorslikt.

2. Suiker
Gelukkig heeft iedereen wel standaard een potje suiker in huis. Leg een beetje suiker op je verbrande tong en laat dit langzaam oplossen.

3.Mentholkauwgom
Als je kauwt op mentholkauwgom, zal je merken dat je tong prettig en koud zal aanvoelen.

4. Honing
Honing heeft verzachtende eigenschappen en verlicht de pijn bij een verbrande tong. Pak een lepel honing en laat dit eventjes op je tong liggen voordat je het doorslikt.

5. IJsklontje
Door te zuigen op een ijsklontje houd je de warmte tegen. Ook het drinken van een ijskoud drankje zal helpen!

Reacties