Vermijd deze kleur beddengoed! Een extra groot risico op bedwantsen!

Een bed vol met bedwantsen is niet echt smakelijk. De kleine beestjes zuigen je leeg en het is simpelweg niet smakelijk. Als ze eenmaal in je bed zitten, kost het veel tijd om er weer vanaf te komen, hiervoor is vaak een professioneel verdelgingsbedrijf nodig. Wij hebben hier voor jou een manier gevonden, waarop je de kans op deze beestjes verkleint. We zullen alvast een tipje van de sluier oplichten… de kleur van het beddengoed is belangrijk!

beddengoed

Kleur

Diverse onderzoekers van de Universiteit van Florida liet wat bedwantsen los in een testomgeving. De beestjes hadden de keuze uit verschillende bedden met ieder een andere kleur. De beestjes kozen massaal voor het rode en zwarte beddengoed.

Licht

De beestjes hielden niet van de kleuren wit, geel en groen. De oorzaak hiervan is dat de beesten niet van licht houden, naar donkere plekjes licht hun voorkeur. Je weet nu dus welke kleuren je niet moet gebruiken als beddengoed, rood en zwart.

Groepen

Op het begin dachten de onderzoekers dat ze kozen voor de rode kleur omdat dit de kleur van bloed is, en bedwantsen houden ontzettend veel van bloed. Hierna concludeerde de onderzoekers iets anders, een onderzoeker vertelt: “Achteraf kwamen we tot een conclusie dat ze een voorkeur hebben naar roodachtige kleuren, omdat ze zelf ook deze kleur hebben. Bedwantsen leven graag dicht op elkaar, ze kiezen dus voor zwart en rood omdat ze denken dat dit andere bedwantsen zijn.”

Vond jij dit artikel nuttig? Vergeet dan niet om dit artikel te delen met je vrienden op Facebook!

Reacties