Vind jij sperziebonen doppen ook altijd veel werk? Niet als je deze tip kent!

Heerlijk een bordje sperziebonen met aardappelen. Wij Nederlanders houden ervan. Een stukje vlees erbij en misschien nog een beetje jus maakt nog net een beetje meer af.

Deze groene boontjes zijn niet te missen in onze keuken en we gebruiken ze dan ook vaak in gerechten. Het fijne is dat de sperzieboon het hele jaar door verkrijgbaar is. Ze worden voornamelijk in de lente, zomer en herfst geoogst en ook in de winter kun je ingevroren variant vinden in de supermarkt.

Een bijkomende voordeel is dat de sperzieboon ook nog eens heel gezond is. Ze zitten vol met voedingsstoffen, vezels én bevatten weinig calorieën. Het Voedingscentrum geeft aan dat je door dagelijks te variëren met verschillende groente- en fruitsoorten, waaronder het toevoegen van sperziebonen aan je wekelijkse menu, je het risico op chronische ziekten als hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker verlaagt. Dat is nog eens goed nieuws!

Een klein nadeel van sperziebonen is wel het werkje wat je eraan kwijt bent. Gelukkig hebben wij een tip hiervoor. Benieuwd welke? Kijk dan snel op de volgende pagina!

Reacties